Jak powstają Cukrówki?
W Cukrówce wiemy jak łączyć to, co najlepsze z tradycji z tym, co urzeka w nowoczesnych rozwiązaniach. Dlatego nasze krówki HAND MADE są tak wyjątkowe.
TRADYCJA
Ufamy sprawdzonym recepturom opartym na najwyższej jakości składnikach – sprawdź skład Cukrówek. Ogromne znaczenie ma też fakt, że nasze krówki produkowane są ręcznie.
Wszystko zaczyna się od dobrania odpowiednich proporcji, wymieszania składników ze sobą i przygotowania z nich płynnej, gorącej masy.
Nieziemsko pachnąca, schłodzona masa krówkowa trafia na stoły, gdzie za sprawą kilku wprawnych cięć nożem zamienia się w małe, pyszne cukierki. Cięcie wykonywane jest ręcznie i wymaga sporej siły oraz precyzji.
Stąd krówki trafiają w kolejne dobre ręce, które dbają o ich prezencję. To tu ręcznie zawijane w etykietki krówki nabierają indywidualnego charakteru.
Gotowe Cukrówki muszą trochę poleżakować zanim wyruszą w drogę do nowego domu. Ich konsystencja nie pozwala jeszcze na transport – są na to zbyt miękkie i mogłyby ulec odkształceniu. Z czasem krystalizujący się cukier wpłynie na ich konsystencję, czyniąc je twardszymi i bardziej chrupkimi – nie zmieni to jednak ich doskonałego smaku.
NOWOCZESNOŚĆ
Ma ona ogromny wpływ na nasze słodkie stadka HAND MADE. O ile sposób produkcji i dobór składników opierają się na tradycyjnych recepturach, o tyle sam wygląd Cukrówek zawdzięczamy właśnie nowoczesnym rozwiązaniom. Liczy się każdy detal! Od rodzaju użytego papieru, przez jakość wydruku aż po sam projekt, który musi podążać za panującymi obecnie trendami – a nawet znacząco je wyprzedzać. Tylko takie połączenie daje możliwość dopracowania Cukrówek pod każdym względem i oddanie w ręce słodkich klientów produktu kompletnego, po który jeszcze nie raz będą chcieli sięgnąć.