Krówki to cukierki, których smak i konsystencja nie pozwalają pomylić z żadnymi innymi słodyczami. Delikatne, aksamitne wnętrze mlecznej krówki ukryte pod chrupiącą karmelową warstwą urzeka bez reszty. Jednak poza tradycyjnymi, doskonale wszystkim znanymi krówkami w naszej słodkiej ofercie królują nie mniej zachwycające krówki smakowe.
Jakie smaki są najchętniej wybierane? Jak powstają tego typu słodycze? Co wchodzi w ich skład? Jak wybrać najlepsze? Odpowiadamy na te i kilka innych pytań. Jesteśmy przekonani, że już wkrótce pokochacie je tak, jak my.
Nietradycyjne smaki krówek — waniliowe, owocowe, ciemne
W ofercie Cukrówki znajdziecie nie kilka czy kilkanaście smaków swoich ulubionych cukierków, ale już kilkadziesiąt zaskakujących połączeń smakowych. Poza takimi klasykami jak:
- krówki waniliowe,
- kakaowe,
- kawowe,
- malinowe,
- truskawkowe
- czy śmietankowe
możecie wybrać np. cukierki o smaku szarlotki, róży, coli czy gumy balonowej. Nie boimy się też zamknięcia w jednej małej krówce aż trzech różnych smaków, których połączenie zachwyci największych smakoszy. Okazuje się, że pomarańcza z czekoladą, miód i malina, czekolada i mięta oraz chilli i czekolada doskonale pasują do mlecznego smaku Cukrówek.
Na tym jednak nie koniec! Smakołykiem, w którym – z całą pewnością – choć raz warto zakosztować są krówki w czekoladzie. Takie ciemne krówki zaskoczą każdego obdarowanego, który nie spodziewa się, że pod nieziemsko smaczną warstwą czekolady kryje się jeszcze więcej szczęścia.
W ofercie Cukrówki nie zabrakło też miejsca dla krówek:
- fit,
- wegańskich,
- i na maśle.
Bez trudu skomponujecie więc swoje smaczne zamówienie dopasowane do indywidualnych potrzeb, gdzie nic z góry nie jest Wam narzucone. Z pewnością od razu pokochacie nasze pyszne krówki smakowe.
Jak robi się krówki w innych smakach?
Sposób wytwarzania naszych krówek smakowych bazuje na tradycyjnej recepturze produkcji ich mlecznych odpowiedników. Istotną rolę odgrywa tutaj praca ludzkich rąk. Jesteśmy przekonani, że słodycze hand made smakują jeszcze lepiej, niż takie, które przygotowywane są za pomocą maszyn. Między innymi dlatego warto postawić na krówki z logo – żaden klient im się nie oprze!
Do pachnącej masy krówkowej dodaje się odpowiednie składniki, które odpowiadać będą za smak gotowych cukierków. Nie stosujemy barwników i sztucznych ulepszaczy – w związku z tym kolor słodyczy to również zasługa naturalnych składników. Natomiast o tym, które krówki są kruche, a które się ciągną decyduje proces krystalizacji cukru. Im krówka jest starsza, tym twardsza i bardziej chrupiąca.
Jakie krówki są najlepsze?
Być może zastanawiacie się jaki jest smak krówek, które najchętniej wybierają nasi słodcy klienci? A może sami wahacie się nad wyborem jednego tylko rodzaju smakowych Cukrówek? Nasz różowy sklep z krówkami z przyjemnością rozwieje wszelkie wątpliwości.
Gust to kwestia indywidualna każdego z nas. Dlatego trudno udzielić jednoznacznej odpowiedzi na to pytanie. Istnieje jednak pewne rozwiązanie problemu związanego z podjęciem decyzji. Jakie? Otóż – nie musicie ograniczać się do wyboru jednego smaku – nawet, jeśli Wasz budżet nie przewiduje większych zakupów.
Na ratunek przychodzą nasze boxy degustacyjne.
- Jeden z nich – mniejszy (0,5 kg) – kryje w sobie 2 [yszne smaki naszych krówek,
- drugi – większy (1 kg) ma ich aż 4.
Dzięki nim w łatwy i szybki sposób możecie zweryfikować smak naszych krówek i wybrać spośród nich ulubione.