Cukierki krówki w ciastkach - poznaj słodki i szybki przepis!
Realizacja EXPRESS w 3 dni robocze! Zapytaj naszych Pasterzy
Preloader
Napisz do nas   |   tel: 15 649 70 88   |   email: biuro@cukrowki.pl   |   Status zamówienia
cukierki krówki

Poznaj najlepszy przepis na ciastka z krówkami

Łatwy i szybki przepis na ciastka z krówkami

Ciastka to jedne z najbardziej ulubionych rodzajów słodkości. A te przygotowywane w domu, smakują zwykle najlepiej. A gdyby tak połączyć wyśmienity smak cukierków krówek z kruchym, maślanym ciastem? Zapewniam Cię, że to pokochasz. Dlatego przygotowaliśmy dla Ciebie najlepszy, sprawdzony przepis na ciastka z krówkami, które wprost rozpływają się w ustach i zachwycają połączeniem maślanej konsystencji ze smakiem tradycyjnych krówek.

ciastka z krówkami
Wypróbuj przepis na najlepsze ciastka z krówkami.

SZYBKIE I ŁATWE CIASTECZKA Z KRÓWKAMI

Składniki:

  • 100 g masła
  • Cukierki krówki – 7szt.
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 jajko
  • 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej (220 g)
  • 0,5 łyżeczki sody
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
    Tradycyjne cukierki krówki są idealne jako nadzienie do domowych wypieków.

Sposób wykonania:

  1. Zimne masło należy drobno posiekać i ocieplić w temperaturze pokojowej.
  2. Cukierki krówki przekrój na pół i lekko zgnieć.
  3. Blachę do pieczenia wyłóż papierem, a piekarnik nagrzej do 180-200 stopni.
  4. Miękkie masło ubij na puszysty krem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Potrwa to około 5min.
  5. Następnie dodaj jajko i ubijaj masę przez kolejne 3min.
  6. Do oddzielnej miski wsyp mąkę, sodę i proszek do pieczenia, a następnie dokładnie wymieszaj.
cukierki krówki
Ciasteczka z nadzieniem krówkowym na pewno zasmakują każdemu.

7. Przesyp suche produkty do ubitej masy maślanej i wszystko razem dokładnie wymieszaj.

8. Masę podziel na 28 części i uformuj z nich nieduże placuszki.

9. Na jednym placku połóż połowę krówki, przykryj drugim i złącz brzegi.

10. Przełóż wszystko na blaszkę zachowując odstępy, bo ciastka napęcznieją.

11. Wstaw do piekarnika na 13-15 min aż lekko zrumienią się od spodu.

Ciasteczka zawierające cukierki krówki można podawać nie tylko na zimno, jak tradycyjne wypieki, ale także lekko podgrzane. Krówkowe nadzienie smakuje wtedy najlepiej i przyjemnie się ciągnie. Takie ciastka krówki doskonale smakują także podane z gorącym napojem, jak herbata, kawa lub kakao. Można je w nich nawet maczać, by uzyskać ciekawą konsystencję.

ciastka z krówkami
Idealne zarówno na ciepło, jak i podane z gorącym napojem – ciastka z krówkami.

Dla fanów czekolady będą też idealne ciastka krówki w wersji kakaowej. Maślany smak doskonale łączy się z czekoladowym aromatem i nadzieniem z cukierków krówek. Oto najlepszy przepis.

KAKAOWE CIASTKA Z KRÓWKĄ

Składniki:

  • 115g masła
  • 110g cukru
  • 1 jajko
  • 30g kakao
  • 150g mąki pszennej
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • cukierki krówki
cukierki krówki
Wystarczy kilka składników, aby przygotować najlepsze ciastka z krówkami.

Sposób przygotowania:

  1. Miękkie masło, cukier, jajko, kakao, mąkę i sodę zagnieć na jednolite ciasto.
  2. Oderwij kawałek ciasta, uformuj kulkę i rozpłaszcz ją lekko.
  3. Na każdym placku połóż na środku połowę krówki i zlep ciasto tak, aby krówka znajdowała się w środku ciasta.
  4. W ten sam sposób przygotuj resztę ciasteczek.
  5. Kulki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  6. Piecz w nagrzanym piekarniku ok. 15 minut w temperaturze 180°C.

Smacznego!

ciastka i cukierki krówki
Pyszne i puszyste ciastka z nadzieniem z cukierków krówek.

Tak przygotowane ciastka z krówkami z pewnością zachwycą nie tylko domowników, ale i gości. Warto je podawać z ciepłymi napojami, a najmłodszym członkom rodziny ze szklanką mleka lup ciepłym kakao. Można je również ładnie ozdobić cukrem pudrem lub ozdobami z lukru. Cukierki krówki jako nadzienie to doskonały pomysł nie tylko do ciasteczek, ale i babeczek oraz muffinek. Takie wypieki podane na ciepło zachwycą zarówno pysznym smakiem, jak i ciągnącym się krówkowym nadzieniem, które wprost rozpływa się w ustach. Natomiast po ostudzeniu cukierek krówka staje się przyjemnie kruchy i nadaje wypiekom swoistej delikatności i aksamitnej konsystencji.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zamknij

Wyjątkowe krówki z nadrukiem

reklamowe oraz ślubne

Zamknij

Zaloguj

Zamknij

Koszyk (0)

Koszyk jest pusty. Brak produktów w koszyku.

Wyjątkowe krówki z nadrukiem

reklamowe oraz ślubne




Zamknij